Funkcje! (szkicowanie, nierówności itp .. )
Shisha: Zadanie 1.
a) Naszkicować wykres funkcji f(x) = log13(x − 1) i podać jej własności
b) Naszkicować wykres funkcji f(x) = x2 − 3x + 2 dla x ≥ 0. Czy podana funkcja jest
monotoniczna. Uzasadnić
Zadanie 2.
Rozwiązać nierówności
a) 32x2 * 94 ≤ 278
b) log13(2x + 4) > −1
Zadanie 3.
a) f(x) = log4(1 − x2) − √2x
b) g(x) = √2sin(x)
c) h(x) = log15(1 − 2x)
Bardzo bym prosił o wykonanie jakichkolwiek zadań z tego zestawu abym mógł się z nich pouczyć.Z
góry bardzo dziękuję!
28 paź 14:50