Wskaż liczbę, która nie jest równa 2^5/2
Kacper: Wskaż liczbę, która nie jest równa 25/2
28 paź 14:33
PuRXUTM: 0
28 paź 14:33
PuRXUTM: pewnie polecenie to ... która jest równa...
28 paź 14:34
Kacper: Nie, polecenie dobrze przepisane
a) 4√2 b) {25} c) 22,5 d) (1/2)−2/5
28 paź 14:37
R: 25/2 = √25 = √32
√32 = 4√2 v −4{2}
wiec liczba ktora NIE jest rowna 25/2 to R / {−4√2, 4√2}
28 paź 14:37
R: odp. B
28 paź 14:38
ICSP: Odp D
28 paź 14:39
R: racja. nie zauwazylem 2/5 . myslalem ze to 2,5
28 paź 14:40
e: e
6 sty 15:25