| 1 | ||
limn→∞ ∏n j=2 (1− | Godzio mówił że tu się coś skraca przy rozpisaniu | |
| j2 |
| 3 | ||
dla j=2 | ||
| 4 |
| 3 | 8 | |||
dla j=3 | * | =1 | ||
| 4 | 9 |
| 3 | 8 | 15 | 15 | |||||
dla j=4 | * | * | = | |||||
| 4 | 9 | 16 | 4 |
| 3 | 8 | 15 | 24 | 3 | ||||||
dla j=5 | * | * | * | = | ||||||
| 4 | 9 | 16 | 25 | 5 |
| 1 | j2 − 1 | (j − 1)(j + 1) | ||||
1 − | = | = | ||||
| j2 | j2 | j2 |
| 1*3 | 2*4 | 3*5 | 4*6 | 5*7 | 7 | ||||||
* | * | * | * | = | dopisałem jeszcze szósty i | ||||||
| 4 | 9 | 16 | 25 | 36 | 8 |
| 6 | ||
wychodzi | ||
| 7 |
| 1*3 | 2*4 | (n−2)n | (n−1)(n+1) | ||||
* | *...* | * | = | ||||
| 22 | 32 | (n−1)2 | n2 |
| 1 | n + 1 | ||
* | |||
| 2 | n |
| 1 | ||
ok dzięki wielkie, całość zmierza do | ![]() | |
| 2 |