Trygonometria
ReVo: Rozwiąż równanie
2cos2(3x − π4)=1 dla x∊<0,2π>
27 paź 20:52
ReVo: Ja pierdole, nikt ut nie pomaga

Co za zryte forum
27 paź 21:49
Saizou : a w czym problem ? chcesz wejść na ambicje ?
| | π | | √2 | | π | |
lcos(3x− |
| )l= |
| nawet możesz sobie zrobić podstawienie t==3x− |
| |
| | 4 | | 2 | | 4 | |
| | √2 | | √2 | |
cost= |
| lub cost=− |
| |
| | 2 | | 2 | |
i dokończ......
27 paź 21:52
Eta:
27 paź 21:52
ReVo: tyle umialem z koncowka mialem problem wlasnie bo w odpowiediz jest strasznie duzo wynikow
28 paź 14:17