plissssssssss
Basia 36: mając liczby : a= 1=2√3 i b=3−√3 oblicz:
a+b, a−b,a*b, a:b, a2 , b2
27 paź 20:19
Garth:
a = 1 = 2√3 − nieprawda, ale podejrzewam, ze wkradl sie blad.
a + b = a + 3 − √3 = ...
27 paź 20:21
POMOCY!: przepraszam tak wkradł się błąd
a=1+2√3
27 paź 20:42
POMOCY!: mając liczby :a=1+2√3 i b=3−√3 oblicz:
a+b, a−b,a*b, a:b, a2 , b2
27 paź 20:49
POMOCY!:
27 paź 20:50
Basia 36 POMOCY!!!!!!!: mając liczby :a=1+2√3 i b=3−√3 oblicz: a+b, a−b,a*b, a:b, a2 , b2
27 paź 21:10
Basia 36 POMOCY!!!!!!!: Garth: pomocy plissssss
27 paź 21:17
28 paź 20:26
dero2005:
a + b = 1+2
√3 + 3 −
√3 = 4 +
√3
a − b = 1 + 2
√3 − 3 +
√3 = 3
√3 − 2
a*b = (1+2
√3)(3−
√3) = 3 −
√3 + 6
√3 − 6 = 5
√3 − 3
| a | | 1+2√3 | | 3+√3 | | 7√3+9 | |
| = |
| * |
| = |
| |
| b | | 3−√3 | | 3+√3 | | 6 | |
a
2 = (1+2
√3)
2 = 1 + 4
√3 + 12 = 13 + 4
√3
b
2 = (3−
√3)
2 = 9 − 6
√3 + 3 = 12 − 6
√3
28 paź 20:45