matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziekuje
abc:
znając niektóe pierwiastki podanych wielomianów rzeczywistych znalezc ich pozostałe pierwiastki a) x
4
−6x
3
+18x
2
−30x+25 x
1
=2+i b) x
6
−2x
5
+5x
4
−6x
3
+8x
2
−4x+4 w
1
=i , x
2
=−
√
2i
27 paź 20:16
daras:
https://matematykaszkolna.pl/strona/107.html
27 paź 20:29