matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
c
www:
wiedząc że a+b=3,b+c=4 i c+a=5 oblicz a+b+c.
27 paź 20:02
irena_1:
a+b=3 b+c=4 c+a=5 Po dodaniu stronami tych równości masz: 2a+2b+2c=3+4+5 2(a+b+c)=12 a+b+c=6
27 paź 20:05