matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
mxm:
a) log
27
√
3
= b) log
√
3
(w podstawie) 27 =
27 paź 19:30
irena_1:
log
27
√
3
=x 27
x
=
√
3
(3
3
)
x
=3
1
2
3
3x
=3
1
2
1
3x=
2
1
x=
6
27 paź 20:02
irena_1:
log
√
3
27=y (
√
3
)
y
=27 (3
1
2
})
y
=3
3
3
1
2
y
=3
3
1
y=3
2
y=6
1
log
27
√
3
=
log
√
3
27
27 paź 20:03
irena_1:
1
log
a
b=
log
b
a
27 paź 20:04