matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równianie różniczkowe
ulf:
Rozwiązać równania różniczkowe z rozdzielonymi zmiennymi (wyznaczyć y): 1. xy'=ylny (tutaj co nieco rozwiązałem i doszedłem do czegoś takiego: ln|lny|=ln|x|+C 2. x(y')
2
−3y=cosx
27 paź 19:24