matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj wykres funkcji.
wajdzik:
Narysuj wykres funkcji:
1
1
f(x)=−log
(x+1) (
w podstawie);
3
3
v→=[−1,0] Nie za bardzo wiem jak podziała −log na ten wykres funkcji, jakaś wskazówka? Z góry dziękuję
27 paź 19:15
wajdzik:
27 paź 19:27
wajdzik:
27 paź 19:32
Hajtowy:
log
1
3
f(x) V=[0;1] D (0;+oo) Zw = R
1
x
0
=
3
27 paź 19:47
Hajtowy:
1) log
1
3
x 2) f(x) 3) V=[0;1] Ogarniasz już?
27 paź 19:50
wajdzik:
tak, dzięki
27 paź 20:31