matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
kaz:
oblicz
√
25
1/log
3
5
+49
1/log
4
7
6 paź 19:02
M:
5 maj 17:51
Podstawy Geometrii:
1
=log
5
3
log
3
5
a=25
log
5
3
=5
2log
5
3
=5
log
5
9
=9
1
=log
7
4
log
4
7
b=49
log
7
4
=7
2log
7
4
=7
log
7
4
2
=16 p[a+b}=
√
9+16
=
√
25
=5
5 maj 21:00