prawdopodobieństwo
Patishon: Jakie jest prawdopodobieństwo, że spośród siedmiu przypadkowo spotkanych osób co najmniej dwie
urodziły się w tym samym dniu tygodnia?
IΩI napisałabym 77
tylko nie wiem co z IAI ?
27 paź 19:01
Mila:
Zdarzenie przeciwne : każda z 7 osób urodziła się w innym dniu tygodnia .
A'=7!
27 paź 19:19
huker: Ω=7
2=49
chyba powinno być tak
27 paź 19:19
Patishon: a to nie przeszkadza że ma być co najmniej 2 osoby? nie trzeba robić po kolei 2,3,4 osoby ?
27 paź 19:23
Mila:
Nie, wszystko jest ujęte w moim sposobie.
Jeżeli w poniedziałek nie urodziła się żadna z tych osób, to musiała się urodzić w inny dzień
tygodnia, i będą już dwie osoby urodzone w tym sam dniu tygodnia.itd.
27 paź 19:30
Patishon: ok dzięki
27 paź 19:42
Patishon:
28 paź 19:53