matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz zbiór wartości funkcji
Agata:
√
x
2
−4x+4
f(x)=
4−2x
27 paź 19:00
Lorak:
√
x
2
−4x+4
=(x−2)
2
√
(x−2)
2
|x−2|
f(x)=
=
4−2x
−2(x−2)
Rozpatrz dalej w przedziałach x∊(−
∞
;2) oraz x∊<2;
∞
)
27 paź 19:09
Kostek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/218144.html
27 paź 19:10
Lorak:
Pamiętaj też o wyznaczeniu dziedziny
27 paź 19:10