matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
slalalmie:
Wsród podanych funkcji wskaż tę , dla której odległosc od osi x punktu o odciętej x=1 należącego do wykresu tej funkcji jest największa: A. y= (− 2/3)
2
B.y=−1/2 x
2
C.y=0,2 x
2
D. y =1/9 x
2
27 paź 17:50