matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Paweł:
A={x∊R:x
2
+3x∊(−
∞
,4]} B={x∊R:3−4x∊[7,19)} Wyznaczyć: A∪B, A∩B, A\B, B\A, A', B'
27 paź 17:41
bezendu:
A=x
2
+3x≤4 A=x
2
+3x−4≤0 B=3−4x≥7 i 3−4x<19 dokończ
27 paź 17:43