F liniowa
Piotruś: W układzie współrzędnych zilustruj zbiór punktów, których współrzędne spełniają równanie
|x−1|−|y+3|=2
Tak więc wyznaczyłem y z tego równania. Z tego powodu, że jest wartość bezwzględna wyszły dwa
rozwiązania:
a) y= |x−1| − 5
b) y= −|x−1| − 1
Narysowałem obydwa na wspólnym wykresie. I tutaj już nie wiem co mam zrobić. Nie zrobiłem
raczej błędu w wyznaczaniu y bo w odpowiedziach są dwie części tego wykresu który mi wyszedł.
27 paź 17:30
Piotruś: Proszę o pomoc
27 paź 17:31
krystek: Musisz MUSISZ ZAŁ GDY y≥−3 wtedy f ma postać :...
y<−3 postać ..
27 paź 17:34