Funkcja f jest określona wzorem
Karolcia : Funkcja f jest okreslona wzorem :
f(x) = { 2x+5 dla x ∊ ( −∞, −2)
l 2x−1l dla x ∊ <−2, 2>
0,25x+2,5 dla x ∊ (2, +∞)
a) wyznacz miejsca zerowe tej funkcji
b)dla jakich argumentów wartości funkcji są niewiększe niż 3 ?
c)sporządź wykres tej funkcji
27 paź 16:42
Hajtowy:

Chyba tak ma to wyglądać

a) Miejsca zerowe:
2x+5=0
2x=−5
x=−2,5
b) Dla x ∊ (−oo;2)
Jeśli dobrze zrozumiałem pytanie
c) narysowane

O ile się gdzieś nie walnąłem
27 paź 16:59
Janek191:
Nie , bo
f( − 2) = I 2*(−2) − 1 I = I − 5 I = 5 ≠ 3
f( 0 ) = 1
f(2 ) = 3
27 paź 17:42
Janek191:
Nie , bo
f( − 2) = I 2*(−2) − 1 I = I − 5 I = 5 ≠ 3
f( 0 ) = 1
f(2 ) = 3
27 paź 17:42