27 paź 16:08
irena_1:
17.
1+a+6=2(2a+2)
a+7=4a+4
3=3a
a=1
B.
27 paź 16:57
irena_1:
3.
a
2=4
a
5=−32
q=−2
| | 1−(−2)9 | | 1+512 | |
S9=−2* |
| =−2* |
| =−342 |
| | 1−(−2) | | 3 | |
C.
27 paź 16:59
irena_1:
22.
a
1=−20
a
2=10
A.
27 paź 17:01
irena_1:
18.
5n−16<100
5n<116
n<23,2
23
B.
20.
a
1=18
a
1+a
2=24
a
2=24−18=6
D.
27 paź 17:03
irena_1:
3 str. 96− brak polecenia
27 paź 17:04
irena_1:
6/96
7+x+11+3x=2(9+2x)
4x+18=4x+18
x∊R
27 paź 17:05
irena_1:
8/97
(a, b, c)− ciąg arytmetyczny
a+c=2b
a+b+c=21
2b+b=21
b=7
a+c=14
c=14−a
(a−1, 7−4, 14−a−3) − ciąg geometryczny
(a−1)(11−a)=32
−a2+11a−11+a=9
a2−12a+20=0
a=10 lub a=2
b=7
c=4 lub c=12
(10, 7, 4) lub (2, 7, 12)
27 paź 17:10
27 paź 17:42