Logarytmiczna
Maciek: Logarytmy. Prosze o pomoc Wykaż, że
log312=log37*log75*log54 +1
27 paź 15:15
Maciek: Jak sie za to zabrać ?
27 paź 15:20
Maciek: Nikt nie wie?
27 paź 15:24
Saizou : P=log
37*log
75*log
54+1=
| | log35 | |
log37* |
| *log54+1= |
| | log37 | |
log
35*log
54+1=
log
34+1=
log
34+log
33=
log
3(4*3)=
log
312
27 paź 15:28
pigor: ..., a więc wykaż, że
log312 = log37* log75* log54+1 , no to np. tak :
| | log77 | | log74 | |
P=log37* log75* log54+1= |
| * log75* |
| +1= |
| | log73 | | log75 | |
| | 1 | | log74 | |
= |
| *log74+1= |
| +1= log 34+log 33= log 3(4*3)= log 312= L  |
| | log73 | | log73 | |
27 paź 15:33