matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg a_n określony jest wzorem a_n=U{1}{n} Wobec tego róznica a_6-a_1_8 jest rów
kamczatka:
1
Ciąg a
n
określony jest wzorem a
n
=
Wobec tego róznica a
6
−a
1
8
jest równa
n
1
Niby wychodzi mi że to jest −
ale nie wiem co z tym zrobić.
9
1
Różnica ciągu mi wychodzi −
2
27 paź 15:12
kamczatka:
Odpowiedź to a
9
27 paź 15:12
kamczatka:
1
dobra już wyszło
=a
9
9
27 paź 15:13