matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań trygonometria
buraczi:
sin x = −
√
3
/ 2 ; cos x = −1/2
27 paź 15:02
adw:
sin x < 0 i cos x < 0 to bedzie III ćwiartka. sin x =
√
3
/ 2 dla x = π/3 wiec odp. to 4/3 π
27 paź 15:06