matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Łukasz:
Proszę o pomoc Oblicz obwód trójkąta abc oraz jego pole wiedząc że A=(0,0) B=(−1,2) C=(2,1)
27 paź 14:35
Mikołaj:
skorzystaj ze wzoru na długosć odcinka o końcachw punktach A i B |AB|=
√
(Xb−Xa)
2
+(Yb−Ya)
2
27 paź 14:54