matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz a
diskorobaczek:
Do wykresu funkcji f(x)=4
x
należy punkt A=(a;1/2) Ile wynosi a ?
27 paź 14:17
Kaja:
1
=4
a
2
2
−1
=(2
2
)
a
2
−1
=2
2a
−1=2a
1
a=−
2
27 paź 14:20