matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj pierwiastki równania
markiszp:
x
2
−3
√
2
+4=0
6 paź 17:06
M:
5 maj 17:52
Podstawy Geometrii:
x
2
=−4+3
√
2
x
2
=3
√
2
−4>0 x=
√
3
√
2
−4
lub x=−
√
3
√
2
−4
5 maj 18:12