matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
JUSTYNAaa:
x+1
x+1
=
x
2x+1
27 paź 13:55
Kaja:
zał. x≠0 i x≠−0,5 (x+1)(2x+1)=x*(x+1) (x+1)(2x+1)−x(x+1)=0 (x+1)(2x+1−x)=0 (x+1)
2
=0 x=−1
27 paź 14:09