matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
polo:
oblicz granice ciagu o wyrazie głownym: a)a
n
=
3
√
n
3
+4n
2
−n b)a
n
=n
3
√
2
−
3
√
2n
3
+5n
2
−7
27 paź 13:47
polo:
i
27 paź 13:53
polo:
i
27 paź 14:48
Krzysiek:
a
3
−b
3
skorzystaj ze wzoru: a−b=
a
2
+ab+b
2
27 paź 14:54