matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znaleźć liczby x,y spełniające podane równanie :
monia :
znaleźć liczby x,y spełniające podane równanie : (2+yi)(x+3i)=7−i wychodzie, że 2x+6i+xyi−6y=7−i zrobiłam z tego układ równań, ale nie potrafię go rozwiązać: 2x−6y=7 xy+6=−1
27 paź 13:46