monotonicznosc ciagu
alfa i omega: | | 100n | |
Zbadać czy ciąg an= |
| jest monotoniczny od pewnego miejsca |
| | n! | |
Doszedłem do tego
| | 100n(99−n) | |
an+1−an= |
| |
| | (n+1)! | |
To będzie tak ?
dla n=<1;98> ciąg rosnący
dla n=<99;
∞) ciąg malejący ?
27 paź 12:54
ICSP: | | an+1 | |
a nie lepiej jest zbadać |
| ?  |
| | an | |
27 paź 12:55
alfa i omega: Ciag rosnący?
27 paź 13:02
alfa i omega: tzn malejacy
27 paź 13:02
alfa i omega: up
27 paź 13:32
Godzio:
| an + 1 | |
| < 1 −− malejący > 1 −− rosnący |
| an | |
Odpowiedź masz poprawną
27 paź 13:33