matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiory
Tray:
Witam, mam problem z wykazaniem równości zbirów: Wykaż, że dla dowolnych A, B, C zachodzi równość: 1) Au(AnB)=A 2)A\(BuC)=(A\B)n(A\C) W pierwszym przykładzie robie tak: A={x:x∊A} AnB={x:x∊A⋀x∊B} Tylko co dalej? Proszę o pomoc
27 paź 12:50