matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY
JUSTYNAaa:
6x
= −1
x
2
+9
27 paź 12:10
Kaja:
mnozymy obustronnie przez x
2
+9: 6x=−x
2
−9 x
2
+6x+9=0 (x+3)
2
=0 x=−3
27 paź 12:23
JUSTYNAaa:
oo dzieki ci
27 paź 12:33