matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w jakim przedzile znajduje się rozwiązanie
markiszp:
√
8
x
*
√
3
x
=36*2
x
6 paź 17:00
tim:
Wg mnie tak:
√
8
x
* 3
x
=
√
6
*
√
2
x + 1
√
24
x
=
√
6 * 2
x + 1
24
x
= 6 * 2
x + 1
} x = 1, gdyż: 24 = 6 * 4
6 paź 17:06