matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOZTA
LILI:
Wyznacz miejsce zerowe funkcji f(x)=3x+b, gdzie b= log
1
/
2
2
√
2
26 paź 22:47
Saizou :
1
3
3
log
1/2
2
√
2
=log
2
−1
2
3/2
=
*
log
2
2=−
−1
2
2
3
f(x)=3x−
2
3
0=3x−
2
3
−3x=−
2
1
x=
2
1
miejscem zerowym jest x=
2
26 paź 22:49