matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o objaśnienie...
Iwounia:
Oblicz średnią arytmetyczną liczb : log
4
12; −log
4
3; 2.
26 paź 21:59
Mila:
log
4
(12)−log
4
(3)+2
log
4
(12:3)+2
=
=
3
3
log
4
(4)+2
=
=1
3
26 paź 22:07