matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)pomocy
...:
Zapisz liczby 4
1
0
0
i 32
5
0
w postaci potęg o tej samej podstawie . Która z tych liczb jest większa.
26 paź 21:09
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/forum/217663.html
26 paź 21:11
Basia:
4
100
= (2
2
)
100
= 2
200
32
50
= (2
5
)
50
= ........................... dokończ
26 paź 21:11