matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany
Blue:
Rozwiąż równanie: x
3
−5x−4=0 WSKAZÓWKA : W podpunkcie a) zapisz −5x jako −x−4x
26 paź 21:08
ICSP:
x
3
− x − 4x − 4 = 0 (x
2
− x)(x+1) − 4(x+1) = 0 (x+1)(x
2
− x − 4) = 0 dokończ
26 paź 21:10