matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
chcę sprawdzić czy dobrze zrobiłem
sprawdzam :
w ciągu geometrycznym (a
n
) dane są a
1
=4 , q=2 oblicz a
5
26 paź 20:54
Basia:
napisz jak zrobiłeś; sprawdzimy
26 paź 20:55
Janek191:
Korzystamy z wzoru a
n
= a
1
*q
n −1
26 paź 22:38