matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
błąd w notatce
cargo:
nie wiem czy na wykładach zle uslyszalam i napisalam ale mam, ze lim(3+
1
n
) przy n dazacym do
∞
to 3 czy 0
?
26 paź 20:49
Basia:
przy n→+
∞
= lim(3) + lim(
1
n
) = 3+0 = 3
26 paź 20:51
cargo:
dziekuje
26 paź 20:56