matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
chcę sprawdzić czy dobrze zrobiłam
zuza:
w ciągu arytmetycznym (a
n
) dane są a
3
=11 , a
8
=31 oblicz a
1
5
26 paź 20:39
zuza:
w ciągu geometrycznym (a
n
) dane są a
1
=4 , q=2
26 paź 20:47