Rozwiąż równanie. Temat: Zastosowanie przekształceń algebraicznych
Gosia:
a) (x−5)(x+5)= x2 − 100x
b) (3−x)2 − (x+1/3)2=2/9
c) 4(1/2x − 3)2 = (2−x)2
d) 4(x+2)2 − (2x −1)2= −5
e) (6+1/3x)(−1/3x +6)+(1/3x−4)2
26 paź 20:25
Kaja: a) x
2−25=x
2−100x
x
2−x
2+100x=25
100x=25
26 paź 20:27
Gosia5: a tego: (x−5)(x+5) nie powinno się wymnażać każdy wyraz przez każdy? w sensie x*x, x*5, −5*x,
−5*5?
25 lis 00:24
Eta:
Kaja zastosowała wzór (a−b)(a+b)= a2−b2
(x−5)(x+5)= x2−25
a Ty mnożysz i otrzymasz ten sam wynik (x−5)(x+5)= x2+5x−5x−25 = x2−25
25 lis 00:28
paulina: (3x+1)2−9x2=7
30 lis 14:33
Hajtowy:
9x2+6x+1−9x2=7
6x=6
x=1
30 lis 14:58
nicoollassekk: (x−7)(x−2)
16 gru 19:31
hehe:

hehe
3 sty 17:16
Judi i Rozgul to chuj haha: αβδδγββγγ≠≈≈∑⇒→≥+≤≤≤≥≥≥≥≥=91823019238 tępe chuje hehe
13 maj 19:11
Judi i Rozgul pedał: beeg.com
13 maj 19:12
kyrtap : Niektórzy nie rozumieją jaka jest idea tego forum, to smutne
13 maj 19:14