matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomianki:)
Blue:
Jeszcze trochę równań (chcę sprawdzić, czy mam dobrze
: Rozwiąż równanie: d) 3x
4
−5x
3
−6x
2
+10x=0 e) x
5
− 4x
3
−8x
2
+32 = 0 f) x
3
−3
√
2
x
2
+
√
2
x − 6 = 0 Moje odp.: d) 0, −
√
2
,
√
2
, 5/3 e) 2, −2, f) 3
√
2
26 paź 18:06
Mila:
Dobrze.
26 paź 18:13
Blue:
26 paź 18:18