| 573+333 | ||
oblicz: (36,52−27,52):( | −57*33) | |
| 90 |
| 573+333−90*57*33 | ||
(36,5−27,5)(36,5+27,5):( | ) | |
| 90 |
| 573+333−90*57*33 | ||
576:( | ) i nie wiem co dalej ![]() | |
| 90 |
| (57+33)(572−57*33+332)−90*57*33 | ||
576: | =576:U{90(572−57*33+332−57*33) | |
| 90 |
ale jednej sprawy nie rozumiem. Bo ten sapis U{(57+33)(572−57*33+332) to jest
(a−2)3*(a2−2*ab+b2) jesli tak to nie powinno byc U{(57+33)(572−2*57*33+332)
| (57+33)(572−57*33+332) | (57+33)(572−2*57*33+332) | ||
czy nie bedzie tak | |||
| 90 | 90 |
poprawiam ostatni raz:
| (57+33)(572−57*33+332) | ||
576: | czy to nie bedzie tak: | |
| 90 |
| (57+33)(572−2*57*33+332) | ||
576: | ||
| 90 |
| 90*( 57 − 33)2 | ||
= 576: | = 576: 242 = 576:576= 1 | |
| 90 |
dzieki wielkie