matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dział: rachunek wektorowy
kicia:
Wyznacz na osi rzędnych punkty, których odległość od punktu A=(−4,2) wynosi
√
17
26 paź 17:15
Aga1.:
A(−4,2) B(0,y) i IABI=
√
17
IABI=
√
4
2
+(y−2)
2
26 paź 17:25