ostrosłup
kinnia: 1) Oblicz pole powierzchni i objętość czworościanu foremnego o krawędzi a=6
2) W ostrosłupie prawidłowym sześciokątnym krawędź podstawy a=4, a kąt dwuścienny przy
podstawie wynosi 60`Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej ostrosłupa.
3) W ostrosłupie prawidłowym Trójkątnym krawędź podstawy ma 2cm, a pole powierzchni bocznej
wynosi 12cm. Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość tego ostrosłupa.
Z Góry dziękuje za pomoc
26 paź 17:09
dero2005:

a = 4
H =h
√3 = 6
P
b = 3a*h
s =
P
c = P
p + P
b =
26 paź 21:30
dero2005:
zad 1
a = 6
P
c = a
2√3 =
26 paź 21:32