matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Punkty A=(2a-1), -4b+1) i B=(3a+3,6+3b) są symetryczne wzgledem osi Ox, zatem:
jerey:
Punkty A=(2a−1, −4b+1) i B=(3a+3,6+3b) są symetryczne wzgledem osi Ox, zatem: A. a=−
2
5
i b =7 B. a=−4 i b=7 C. a=−4 i b=−7 D. a=−
2
5
i b=−
5
7
26 paź 16:05