Szkicowanie na plaszczyznie l.zespolonych
ela: h) z4+z3+z2+z+1=0
i) |z|2 * z =z3
l) Arg(z+2−i)=π
m) | z−1z+1 | =2
n) Arg z−1z+1 = π2
26 paź 14:50
PW: h) Suma po lewej stronie jest równa
co wiemy skądinąd, a jak nie pamiętamy, to łatwo sprawdzić
26 paź 15:44
Trivial:

i) z = Re
iθ
R
2*Re
−iθ = R
3e
3iθ
R − dowolne, −θ + 2kπ = 3θ → θ =
π2k
θ ∊ { 0,
π2, π,
3π2 }
26 paź 15:53
ela: Trivial − dziękuję bardzo, ten przykład juz pojęłam
26 paź 16:06
ela: PW− nie zauważyłam tego.. ale szczerze mówiąc nadal nie wiem co mi to daje..
26 paź 16:07
PW: Licznik równy zeru, to znaczy z5−1 = 0. To zdaje się są pierwiastki piątego stopnia z
jedności.
26 paź 19:41
MQ: Za wyjątkiem z=1.
26 paź 19:51