zadanko
new: w trojkacie prostokatnym abc przyprostokatne maja dlugosc IABI=32 IACI=24 symetria boku BC
przecina ten bok w punkcje d bok AB w punkcie E i przedluzenie boku AC w punkcjie F udowodnij
ze trojkaty EBD jest podobny do trojkata EAF i oblicz skale tego podobienstwa
6 paź 16:16
new: dany jest trojkat rownoboczny ABC Punkty P Q R leza na bokach trojkata ABC (po jednym na kazdym
boku)w taki sposob ze kazdy bok Trojkata PQR jest prostopadly do jego boku
a)wykaz ze trojkat PQR jest rownoboczny
b)wyznacz stosunek
IARI
−−−−−−
IPQI
6 paź 16:22
new: Eta pomozesz cos ?
6 paź 16:22
new: zbuduj kat o mierze α,α∊(o;90)tki ze
sinα=3/5
ctg=4
6 paź 16:29
new: eta pomoz!
6 paź 16:42
new: prosze
6 paź 16:42
new: Eta spojrysz?
6 paź 17:16
new:
6 paź 17:29
new: As eta pomozecie?
6 paź 17:29
new: da ktos jakies wskazowki chociaz?
6 paź 17:52