matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
bezelk:
Jak coś takiego rozwiazać? lim
√
2
4
√
2
8
√
2
... n→
∞
26 paź 13:45
wredulus_pospolitus:
√
2
= 2
1/2
4
√
2
= 2
1/4
8
√
2
= 2
1/8
2
a
*2
b
*2
c
= 2
a+b+c
i masz wtedy sumę ciągu geometryczną ... i rozwiązujesz
26 paź 13:47