Naszkicuj wykres funkcji
majtaj5: 1 Naszkicuj wykres funkcji f oraz g(x)=(2−x)
f(x)=|x|/x
2 Wyznacz wzór funkcji liniowej f,która dla każdej liczby rzeczywistej x spełnia warunek
f(x+1)=2x−3
26 paź 13:37
wredulus_pospolitus:
1)
zacznij od naszkicowania f(x)
później f(−x)
a później f(−x +2)
2)
f(x+1) = 2x−3 −> f(x+1) = 2x + 2 − 5 −> f(x+1) = 2*(x+1) − 5 −> f(x) = .... czemu się równa
26 paź 13:40
majtaj5: Jak narysować wykres funkcji f(x)=|x|/x?
26 paź 13:42
majtaj5: = .... nie wiem czemu i dlaczego tak liczysz
26 paź 13:45