Wyznacz rozwiązanie (x,y) ukladu w zaleznosci od parametru m.
gosia88826: Dany jest układ równań: {x−y+m+1=0
{2x−y−2m=0
Wyznacz rozwiązanie (x,y) ukladu w zaleznosci od parametru m.
a) Dla jakich wartośći parametru m spelnione sa jednoczesnie warunki: x2>4 i 7−y≥0 ?
b) Wyznacz taka wartosc parametru m, dla ktorej punkt P=(x,y) jest symetryczny do punktu
B=(4,3) wzgledem prostej o rownaniu x+y+2 =0
26 paź 08:43
krystek: Wyznacz x i y najlepiej met wyznaczników.
26 paź 09:18
Bizon:
−x+y=m+1
2x−y=2m
x=3m+1
3m+1−y+m+1=0 ⇒ y=4m+2
a) (3m+1)2>4 ⋀ 7−4m−2≥0 itd ...
26 paź 09:25