matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uprość wyrażenie
xxx:
√
19−6
√
2
=
26 paź 00:38
pigor:
..., np. tak :
√
19−6
√
2
=
√
18−6
√
2
+1
=
√
(3
√
2
)
2
−2*3
√
2
*1+1
2
= =
√
(3
√
2
−1)
2
= |3
√
2
−1|=
3
√
2
−1
. ...
26 paź 00:45
xxx:
a no tak... dzięki
26 paź 00:49